پوشش درز انقطاع ساختمان
داشتن درز انقطاع یکی از الزامات ساختمان سازی است. این درز به شما در بالا بردن سطح ایمنی ساختمان کمک می کند. شهرداری نیز انجام درز انقطاع ساختمان را الزامی کرده است.
یکی از مهمترین اصول ساخت و ساز در ساختمانهای جدید و مرتفع رعایت درز انقطاع و درز انبساط ساختمان ها میباشد. پوشش درز انقطاع ساختمان به شکل فاصله باریکی در بین دو ساختمان خود را نشان میدهد که علاوه بر آسیب به نمای ساختمانهای مجاور میتواند محلی برای انباشت مواد معلق در هوا یا لانه گزینی پرندگان، حشرات و جانوران باشد. اما کاربرد درز انقطاع چیست و چرا اجرای آن در ساختمان ها لازم الاجراست؟
خدمات مرتبط :
- شستشوی نمای ساختمان
- با توجه به مشخصات جرم و سختی متفاوت در ساختمانهای گوناگون، در هنگام زلزله سازه ها، رفتارهای متفاوتی دارند و ممکن است در مودهای ارتعاشی مختلف، ساختمانهای مجاور هم به یکدیگر نزدیک شده و برخورد کنند. بنابراین نیاز به در نظرگیری یک فاصله ایمن به منظور جلوگیری از برخورد ساختمانهای مجاور وجود دارد.
- طبق استاندارد 2800 ایران، برای تمامی ساختمانهای با ارتفاع بیش از 12 متر یا 4 طبقه، باید درز انقطاع محاسبه و اعمال شود.
پوشش درز انقطاع با ورق گالوانیزه
بهترین متریال برای پوشاندن فضای خالی ورق گالوانیزه با رنگ کوره ای میباشد. ورقهای گالوانیزه با پخت در کوره تا حد امکان دارای رنگی ثابت و پایدار میشوند و نیازی به رنگ زدن مجدد ندارد . این نوع ورق گالوانیزه در برابر زنگ زدگی نیز مقاوم است. عمر مفید پوشش درز انقطاع در حدود 10 سال میباشد.
انوع جنس ورق ها:
امروزه پوشاندن درز انقطاع با استفاده از متریالهای متفاوتی اجرا میشود که مهمترین آنها ورقهای گالوانیزه ،آلومینیومی یا استیل است. این ورقها در انواع ضخامتها موجود هستند و برای پوشاندن درز انقطاع بین ساختمانها بسته به نظر کارفرما با قطر 0.5 تا 1میل مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین نوع و جنبه کاربردی ساختمان در انتخاب متریال و ضخامت آن برای انتخاب پوشش درز انقطاع تاثیر بسیاری دارد.
خدمات مرتبط :
بررسی درز انقطاع ساختمان
در این مقاله به بررسی درز انقطاع ساختمان می پردازیم. قبل از هر چیز با مفهوم درز انقطاع و پوشش درز انقطاع ساختمان بیشتر آشنا می شویم. کاربرد درز انقطاع در ساختمان را مورد بررسی قرار می دهیم. همچنین از همه مهمتر به بررسی درز انقطاع در مقررات ملی ساختمان می پردازیم. در نهایت قیمت یک پروژه درز انقطاع ساختمان را با هم مورد بررسی قرار می دهیم. با ما همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالاتتان درباره درز انقطاع ساختمان پاسخ داده شود.
درز انقطاع ساختمان چیست؟
درز انقطاع فاصله بین دو ساختمان را شامل می شود. شاید بپرسید چرا از درز انقطاع استفاده می شود؟ زمانی که زمین لرزه اتفاق می افتد یا به هر دلیلی ساختمان تکان می خورد شدت لرزش ساختمان ممکن است به ساختمان های کناری نیز لرزه وارد کند. این اتفاق باعث می شود که لرزش ساختمان دو چندان شود. جهت جلوگیری از لرزش بیش از حد ساختمان و جلوگیری از آسیب های احتمالی در اثر زمین لرزه از درز انقطاع ساختمان استفاده می شود. در واقع درز انقطاع نوعی فضای خالی است که می تواند لرزش بین دو ساختمان را خنثی کند.
نحوه محاسبه درز انقطاع بین دو ساختمان چقدر است؟
نحوه محاسبه درز انقطاع بین دو ساختمان کاری کاملا تخصصی و حرفه ای است. اگر این محاسبه به درستی انجام نشود و حتی اگر یک درصد خطا داشته باشد. خسارت های جبران ناپذیر جانی و مالی زیادی به بار می آورد. بنابراین در انتخاب متخصص این کار دقت کنید. حتما فردی حرفه ای و با سابقه را جهت این کار استخدام نمایید. به شما پیشنهاد می کنیم از شرکت های معتبر و با سابقه درخشان در امر ساختمانی بهره ببرید.
خدمات مرتبط :
یکی از معتبر ترین و خوش نام ترین شرکت هایی که خدمات مربوط به ساختمان سازی را ارائه می دهد شرکت الو ارتفاع است. شرکت الو ارتفاع خدمات درزگیری انقطاع ساختمان را ارائه می دهد. این شرکت با سابقه بسیار درخشان و دریافت قیمت منصفانه توانسته است در میان مشتریان خود بهترین گزینه باشد.
کاربرد درز انقطاع ساختمان چیست؟
به طور کلی درزهایی که برای هر ساختمان استفاده می شود سه نوع است. درز انقطاع، درز انبساط و درزهای کنترلی که در این مقاله به طور مفصل درز انقطاع ساختمان را با هم مورد بررسی قرار می دهیم. یکی از اصلی ترین کاربردهای درز انقطاع کاهش و یا از بین بردن لرزش بین دو ساختمان هنگام وقوع زمین لرزه است. جالب است بدانید که بیشترین حجم شکایات و آسیب هایی که به ساختمان ها وارد می شود رعایت نکردم همین درز انقطاع بین ساختمان ها است.
خدمات مرتبط :
بنابراین حتما این موضوع را پیگیری نمایید که توسط سازنده ساختمان انجام شده باشد. زیرا علاوه بر اینکه در آینده خساراتی با خود به همراه دارد. یکی از مهمترین قوانین ساختمان سازی است که باید رعایت شود. در اثر عدم رعایت این بخش تمامی خسارات ناشی از وقوع حادثه بر عهده مالک یا مالکین ساختمان می باشد.
بررسی درز انقطاع در آیین نامه کشوری به چه صورت است؟
طبق آیین نامه زلزله ایران، برای حذف یا کاهش خسارت و خرابی ناشی از ضربه ساختمان های مجاور به یکدیگر، ساختمانها باید با پیشبینی درز انقطاع از یکدیگر جدا شده و یا با فاصلهای حداقل از مرز مشترک با زمینهای مجاور ساخته شوند. لازم به ذکر است است درز انقطاع برای وجوهی از ساختمان لحاظ میگردد که در ارتباط با ساختمان مجاور باشد(در آینده یا حال) و برای وجهی که در مجاورت کوچه یا ساختمان و .. باشد، نیازی به درز انقطاع نمیباشد. همچنین نیازی نیست که درز انقطاع در فونداسیون ساختمان نیز ادامه یابد.
خدمات مرتبط :
طبق این آیین نامه محاسبات و ملاحظات درز انقطاع برای ساختمان به دو دسته ساختمانهای کمتر از هشت طبقه و بیشتر از هست طبقه تقسیم میگردد. در ساختمانهای با هشت طبقه و کمتر، فاصله هر طبقه از مرز زمین مجاور حداقل باید برابر پنجهزارم ارتفاع آن طبقه باشد. یعنی برای یک ساختمان معمولی که تغییرات عرض در طبقات مختلف ندارد.
پوشاندن درز انقطاع
پنج هزارم ارتفاع کل ساختمان برابر با درز انقطاع برای هر کدام از وجوه انتخاب میگردد. در ساختمانهای بیشتر از هشت طبقه، محاسبات و روابط پیچیدهتری با توجه به اهمیت و نوع ساختمان و مشخصات ساختمان مجاور (در صورت وجود) منظور میگردد. در ساختمان های با اهمیت زیاد و خیلی زیاد، نیاز به درز انقطاع بیشتری میباشد.
فاصله درز انقطاع را میتوان با مصالح کم مقاومت که در هنگام وقوع زلزله بر اثر برخورد دو ساختمان به آسانی خرد میشوند، به نحو مناسبی پر نمود.لازم به ذکر است که در پلان های معماری، درز انقطاع باید بصورت تایپی نوشته شود (همراه با نوشتن فاصله) و به وسیله خطوط راهنما از وجوه ساختمان و بر زمین نشان داده شود.
خدمات مرتبط :
*) عدم رعایت درز انقطاع یا محاسبه کمتر آن یکی از موارد مهم پرتخلف در پیمانکاران بوده و هر ساله شکایت بسیاری از ناظران در این زمینه ثبت میگردد و به دلیل اهمیت بالای آن به سادگی قابل اغماض نیست.
*) درز انقطاع جزو زیربنای ناخالص ساختمان محسوب میگردد اما در زیربنای مفید منظور نمیگردد.
قانون انجام درز انقطاع در آئین نامه های ساختمانی
آشنایی با انواع روش های بستن درز انقطاع ساختمان:
باز بودن درز انقطاع بین ساختمان ها پناهگاه پرندگان و موریانه ها می شود. به مرور زمان بوی نامطبوعی در اطراف ساختمان به مشام می رسد. بنابراین شهرداری اعلام کرده که حتما درز انقطاع را بپوشانید. قبل از هر چیز برایتان بگوییم که پوشاندن درز انقطاع ساختمان نباید به گونه ای باشد که در هنگام وقوع زمین لرزه قسمت پوشانده شده فشاری را تحمل نکند. که در این صورت کاری که انجام داده اید کاملا بی فایده است. در این قسمت به برخی از روش های اصولی بستن درز انقطاع اشاره شده است.
- بستن درز انقطاع با استفاده از ورق گالوانیزه و پیچ های رول پلاک که البته گران ترین روش نیز به حساب می آید.
- بستن درز انقطاع ساختمان با استفاده از یونولیت و سیمان
- پوشش درز انقطاع ساختمان به کمک توری گالوانیزه و پیچ رولپلاک
- بستن درز انقطاع ساختمان با استفاده از فوم
قیمت درز انقطاع ساختمان چقدر است؟
شاید اولین سوالی که برای مشتری پیش می آید این باشد که قیمت انجام درز انقطاع چقدر است و چگونه محاسبه می شود؟ خوب است بدانید که قیمت درز انقطاع ساختمان به عوامل متعددی بستگی دارد. از جمله عوامل موثر در نحوه قیمت گذاری درز انقطاع می توان به ارتفاع ساختمان، مواد و وسایل مورد نیاز مصرفی جهت ساخت و ساز و همچنین روش انجام کار اشاره داشت.